Oscar – Wheaten Island Tricky Armstrong

SE UCH, SE VCH, RLD N, RLD F, RLD A, NW1 & 2:a i Årets Wheaten Allround 2017 och 2018

Oscar är en underbar och cool hund som flyttade in hos oss då fortfarande Balder och Elliot levde. Elliot tog direkt på sig rollen som uppfostrare och han tyckte nog vi gjorde ett dåligt jobb att hålla koll på Oscar. Men när Oscar gjorde bus började Elliot skälla och larma, så vi skulle komma och ta hand om situationen. Balder däremot, han låtsades att inte Oscar fanns. Totalt ignorerade honom.

Oscar och jag har gjort mycket tillsammans och vi var tidiga med att börja med Nosework. Oscar är riktigt duktig, men hans markeringar i nosework är inte alltid lätta att se.  Han är utställningschampion och även viltspårschampion. Spåra är kul, men han tar bara klöven om någon annan vovve är i närheten och kanske vill ha den.

Vi har också hållit på med agility, där han klarat 3 pinnar i Ag1, men det har vi lagt på hyllan nu. Däremot fortsätter vi med rallylydnad, där han på senare tid visat mycket större glädje i att både träna och tävla. Så slog han till nu sommaren 2022 och tog hem segern – efter utslagstävling – i Rallylydnad Mästare/Avancerad i klubbmästerskapet för Wheaten. Han är riktigt grym!

Oscar är far till 3 fina kullar på Hübinettans, Dollywoods och House of Softy.

Oscar har en talang, han förstår vad vi säger! Då vi inte vill att han ska förstå får vi bokstavera eller prata engelska. Då tittar han på oss som om han försöker lära sig det också…


2022 års segrare i Årets Wheaten klubbmästerskap i Rallylydnad Avancerad/Mästare!