Vi och vår husbil Husis

Första resan

Utan att ens ha åkt i en husbil förr, gav vi oss iväg mot Gävle, började med att köra fel i Södertälje🤣 Ställplatsen vi siktade på vid hamnen där var full. Vi hittade dock en plats lite norr om Gävle vid Bergmans fisk – kanonbra plats vid en sjö. Därefter vidare till Vilhelmina och sen till Saxnäs. För att till slut hamna i Piteå/Renön via Lycksele. Yra gillar inte skumpiga vägar så vi fick köra låååångsamt.

Första förälskelsen

I skrivande stund har första förälskelsen lagt sig, men vi älskar fortfarande Husis. Diverse problem har dykt upp. Vattenpumpen la av i Lycksele (får bli ny pump på garantin). Värre är att det knappt går att stänga bodelsdörren, behövs bända lite med skruvmejsel. Räknar dock att fixa det själv under dagen – har man husbil måste man kunna fixa en del.

Husis

Hastigt och lustigt slog vi till och köpte en lätt begagnad Dethleffs husbil. Vi har pratat mycket om vad vi skall göra när vi går i pension, sommarhalvår i Piteå är klart, vinterhalvår södra Frankrike. Men med en husbil kan vinterhalvåret vara lite var som helst.


Lämna ett svar