Resa till Asarum i snöstorm

I slutet av november 2022 begav vi oss mot Asarum för att träffa Mikes syster hennes man. Vi mellanlandade i Västervik på Västervik Resort. Dock blev inte vädret vad vi sett i prognosen. Direkt i Västervik var det hagelstorm. Själva Resorten var gigantisk, men inte så många besökare. Dåligt var att det inte gick att tömma gråvattnet.

Värsta hagelstormen i Västervik

Efter en natt på ett vintrigt Västervik Resort vaknade vi upp till 2 dm snö. Var lite slirigt på vägarna, men “men bara vi kommer upp på E22 så har de plogat”. Trodde vi, men icke, det blev 6 mil med två decimeter snö. Bilar och lastbilar hade fastnat lite överallt och flera träd hade trillat pga mycket snö. Och stanna kunde vi inte, för då skulle vi inte komma loss igen. Men vår Husis tog sig fram!

Många fallna träd, efter det här tog vi paus

Till slut kom vi till civilisationen = plogade vägar, och gjorde första stoppet i Oskarshamn, då störst snödjup i hela Sverige.

Plumsning i snön i Oskarshamn

Efter ett mycket trevligt besök hos syster och svåger i Asarum bar det av för mellanlandning i Vadstena. En jättemysig liten stad vid Vättern, där ställplatsen är precis vid slottet. Men kallt….

Lena med hundar och Vadstena slott i bakgrunden

Därefter var det hemresa mot Södertälje. Halt och disigt mellan Vadstena och Ödeshög och snöstorm i Norrköping, men vi klarade det med.

Riktigt blåsig och snöigt i Norrköping.

Snökaoset i Stockholm med omnejd var tack och lov överdrivet, det var fint vänder när vi kom fram till Södertälje. Efter 4 timmars skottning av 4 dm tung snö, lyckades Mike till slut backa upp Husis.

Vår resväg: Västervik – Asarum – Vadstena – Södertälje

Lämna ett svar