Lena Axelson Larsson Lax – Författare/Author

Kul att du hittat till min hemsida! Jag heter Lena och skriver om allt möjligt. Det finns alltid något intressant eller roligt som pockar på. Det innebär att jag jobbar inte med en sak i taget, utan arbetar med det som känns lustfyllt eller som jag funderar på för tillfället. Jag skriver för att jag tycker det är roligt och ser fram emot att kunna göra det på heltid en dag. Att ha flera skrivprojekt på gång samtidigt är inget som på något sätt tar mitt fokus från att bli klar med mina alster. Det är snarare så att ibland behöver jag utveckla olika delar i skrivandet, så i slutändan tror jag det är bättre än att kämpa på bara för att nå en viss deadline. Det ska vara kul!

Till vardags jobbar jag på AstraZeneca och har gjort det i snart 30 år. Jag har mest jobbat med läkemedelsförpackningar och device för inhalatorer, men på senare tid arbetar jag i huvudsak med att förbättra och dokumentera våra arbetsprocesser. Jag är civilingenjör, med tekniskt licentiatexamen. Det senare har jag haft stor nytta av i mitt skrivarbete och min släktforskning i och med att jag har lärt mig metoder för forskning och ett strukturerat upplägg (synopsis) men också att inte lämna något ouppklarat.

Jag kopplar av med våra hundar. De bästa idéerna får jag på hundpromenader och om jag behöver släppa tankar kring något, finns det inget som att träna hund. Då går det inte att tänka på annat. Mer om hundarna finns under en separat huvudrubrik.

Här presenterar jag under separata rubriker några publicerade böcker och artiklar, men också mina pågående projekt.

Lämna ett svar